ardenne
Musée du Malgré-Tout
Musée du Malgré-Tout
logo
Drop-Down Navigation: Touch-Friendly and Responsive demo by Osvaldas Valutis
Galerij van de evolutie van de Mens

De regionale archeologie

Wist u dat we in Entre-Sambre-et-Meuse sporen hebben gevonden van de aanwezigheid van Neanderthalers ? Een 46.000 jaar oude tand van een Neanderthaler is het oudste bewijs van menselijke aanwezigheid in de regio. Volg ons door de tentoonstelling en ontdek de aanwijzingen die onze voorouders uit de Prehistorie en de Oudheid ons hebben nagelaten. Welke dieren kwamen de mensen tegen of op welke dieren joegen ze? Wat waren hun gereedschappen? Hoe leefden de Gallo-Romeinen? Wat waren hun begrafenis gebruiken? In een kamer die in 2021 volledig werd gerenoveerd, vindt u alle antwoorden op de vragen die u zich altijd al hebt gesteld.

De nieuwe zaal en de volledig vernieuwde didactische panelen zetten onze regionale collecties in de kijker, verrijkt met prestigieuze bruiklenen van gerenommeerde instituten zoals het Museum en de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis van Brussel, de Société/Musée archéologique de Namur, de Koninklijke Oudheidkundige Vereniging van Charleroi en, net over de grens, van het Musée de l'Ardenne en het Archeologisch Onderzoekscentrum van de Ardennen in Charleville-Mézières.

Onder de tentoongestelde voorwerpen bevinden zich een compleet skelet van een holenleeuw, een prachtige set Gallische vazen, een beeld van een Keltische god, Gallo-Romeinse juwelen, monetaire schatten en twee laat-Romeinse graftombes compleet met zeer rijk meubilair. Vermeldenswaard is ook de uitzonderlijke reconstructie van een Romeins dak met behulp van 150 platte en ronde dakpannen uit de periode, afkomstig van opgravingen op plaatselijke vindplaatsen.

vitrine musee vitrine musee