ardenne
Musée du Malgré-Tout
Musée du Malgré-Tout
logo
Drop-Down Navigation: Touch-Friendly and Responsive demo by Osvaldas Valutis

Onze netwerken

TVM

Treignes, Museadorp

Treignes, Museadorp bestaat uit een combinatie van vier musea gelegen in Treignes (Musée du Malgré-Tout, Ecomuseum van de Viroin, Espace Arthur Masson, en het stoomtreinen Museum), een vijfde museum is te vinden in Nismes; in Vierves-sur-Viroin is de Relais Verlaine gevestigd. Treignes heeft de hoogste verhouding museum/bewoners in de hele wereld, zonder de sites in vrije toegang mee te rekenen. De unie van de vijf musea binnen deze structuur maakt het mogelijk om in alle vijf evenementen, zoals Halloween, te organiseren.

ligne
MSW

MSW

Musée et Société en Wallonie is een vereniging die 4 hoofdmissies heeft : verenigen, vertegenwoordigen, bevorderen en bekend maken van de musea in Wallonië. MSW stelt aan zijn uitgebreid netwerk opleidingen voor en is op de basis van activiteiten zoals Marmaille&co.

ligne
Archéopass

ArchéoPass

ArchéoPass is een vereniging van meerdere Wallse instituten werkend in de archeologische sector met MSW. Opgericht in 2005, heeft dit netwerk als doel de verspreiding van de archeologie bij zo een breed mogelijke publiek te ontwikkelen. Het heeft ook als doel om de archeologie te gebruiken als een hulpmiddel voor het leren en als reflectie op het verleden en als reflectie over de uitdagingen van de hedendaagse samenleving. Een derde doel is het verbeteren van de werkomstandigheden van de archeologen. Het netwerk probeert de verspreiding van de archeologie tot het grote publiek te ontwikkelen door het aanbieden van een hartig welkom en een goede entertainment.

ligne
Marmaille

Marmaille&Co

Marmaille&Co is een initiatief van de leden van de Asbl MSW. Deze actie heeft als doel 6 tot 12 jarigen kinderen en hun familie via een ludieke manier de musea te laten ontdekken dankzij verschillende animaties met verschillende thematieken zoals de kunst, de archeologie, de industrie en de wetenschappen.
Dans le cadre de Maramille&Co, nous avons notamment réalisé un jeu de piste familial pour parcourir nos collections. Nous avons également participé au grand concours "dessine-moi un Musée".

ligne
Museum pass

Museum PASS Musée

Betaal één keer €50 en bezoek een jaar lang alle deelnemende Belgische musea !

ligne

In behandeling

Weldra een nieuwe netwerk!