Musée du Malgré-Tout
expo suivante

Moederschap en jonge kinderjaren in Romeinse Gallië

Tentoonstelling Moederschap

De vrouw en het kind behoren tot de grote onbekenden van de geschiedenis van de Oudheid.

Hoe verloopt het moederschap? Hoe zorgt men voor de baby? Hoe verlopen de eerste jaren van zijn leven? En wat met de dood? Om een antwoord te geven op al deze vragen, laat dezez tentoonstelling, die door de Gemeentelijke Dienst voor Archeologie van Bourges op poten werd gezet, ons de eerste stappen van Gallo-Romeinse kinderen volgen.

Meer dan 150 voorwerpen, akomstig uit een twintigtal musea en uit de collecties van Franse en Belgische verzamelaars, belichten zo op een nieuwe manier de wereld van de prille kindertijd in de Oudheid door die in zijn sociale en culturele context te plaatsen, alsook in het kader van het gezin en het huwelijk.

Op die manier komen de positie en de rol van de vrouw en de moeder in de Romeinse samenleving ook aan bod.